VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Bescherming C-Power windmolenpark (Oostende)

MBG N.V. heeft 6 betonnen turbines van het C-Power windmolenpark voor de kust van Oostende voorzien van een duurzame, beschermende coating.

Grootste Belgische windmolenpark
Het C-Power windmolenpark op de Thornton Bank in de Noordzee is het grootste Belgische windturbinepark op de Noordzee. De zandbank ligt circa 30 km voor de kust van Oostende en heeft een variërende waterdiepte van 12 tot 27,5 meter. Het park omvat 54 windturbines van 5 en 6,15 MW.

Hoogwaardige bescherming
Opdrachtgever C-Power zocht een hoogwaardige bescherming om de zes betonnen windturbines in de golfslagzone tegen carbonatatie, waterindringing en zouten te beschermen. De keuze viel op Tricolastic van Grouttech, dat door het gerenommeerde Deense adviesbureau voor maritieme constructies COWI werd goedgekeurd. Na het stralen van de funderingsvoet heeft MBG N.V. twee lagen Tricolastic met een spuitmachine aangebracht; de waarschuwende gele kleur moet aanvaringen helpen voorkomen.

Verlengde levensduur
Tricolastic is een flexibele afdichtmortel om beton (ook bij reparaties) te beschermen tegen indringing van water en chloriden. Tevens vormt het materiaal een barrière tegen het indringen van koolzuurdioxide (CO2), zodat het carbonatatieproces van beton (nagenoeg) niet optreedt. De toepassing varieert van bruggen en viaducten tot balkons, parkeerdekken en kelders. Tricolastic is waterdampdoorlatend, heeft een hoge elasticiteit, overbrugt krimp- en haarscheurtjes en is slijtvast. Tricolastic geeft een extra levensduur aan het beton. Een laag Tricolastic van 2 mm vormt een vergelijkbare barrière tegen schadelijke stoffen voor de wapening als ± 5 – 7 cm betondekking. De betonnen windmolens van C-Power hebben de komende decennia een extra bescherming tegen golfslag, waterindringing, chloriden en carbonatatie.

Opleverdatum: juli 2013

Grouttech

Postbus 57
8070 AB Nunspeet
0341 25 17 34
0341 25 46 14
info@grouttech.nl
www.grouttech.nl

Grouttech gevestigd in Nunspeet (Nederland) en Aalst (België) is opgericht in 1978, biedt voor de woningbouw, woningbouwrenovatie, betonreparatie, weg- en waterbouw en de utiliteitsbouw een volledig productenpakket.
De producten die door Grouttech in haar assortiment zijn opgenomen, worden allen door internationaal toonaangevende, gecertificeerde en gespecialiseerde bedrijven geproduceerd, zoals:

Krimparme mortels, betonreparatiesystemen, kelderafdichtsysteem en injectiehulpstoffen

Injectieharssytemen, waterdichtingssytemen, en oppervlakte afdichtsystemen

Kunststof vloersystemen

Betonspuitmortels


Diverse materialen van Grouttech zijn voorzien van een Komo-certificaat, ATG keuring, basiskeuring of ZTV-Riss certificaat.
De specialistische kennis in combinatie met gespecialiseerde en gecertificeerde producten zorgen voor een optimale cohesie van kennis en kwaliteit.

website ontwerp en bouw: Haka Prins