VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Reparatie aanlegsteiger Boskalis (Dordrecht)

Dubbelman en Zonen Beton en Metaalbescherming B.V. heeft de betonschade aan de aanlegsteiger van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. in Dordrecht gerepareerd.

Scheuren en dekkingsverlies
Dynamische belasting door het aanmeren van baggerschepen had betonschade veroorzaakt. De betonconstructie en de aanhechting van de kolommen vertoonden scheuren en onvoldoende dekking.

Injecteren en repareren
Dubbelman en Zonen heeft het betonherstel uitgevoerd onder KOMO-certificaat conform de BRL3201. De betonschades zijn uitgehakt, de wapening is voorbehandeld en de ondergrond is opgeruwd en geprimerd. “Wij hebben het beton niet gestraald om (milieu)hinder te voorkomen”, vertelt projectleider Henk Polak.
Mede op advies van Grouttech werden de scheuren in de kolommen en opleggingen constructief geïnjecteerd met een 2-componenten injectiehars (Grouttech 4170). De overige schade is handmatig gerepareerd met een lichtgewicht PCC-reparatiemortel (Grouttech LG 20) en - ter hoogte van de waterlijn- met een snel hardende mortel (LG 20 Rapid).

Veilig werken
De complexiteit zat vooral in het veilig werken boven water, waarvoor een VGM-plan werd opgesteld. “We moesten extra voorzichtig zijn met elektriciteit en we moesten o.a. zwemvesten dragen en leuningen plaatsen tussen het ponton en het dek. Ook moesten onze medewerkers altijd met minimaal twee man tegelijk werken.”

Grouttech biedt uitkomst
De keuze voor bouwchemische producten van Grouttech lag voor de hand. “Grouttech is met haar brede assortiment een trendsetter op het gebied van reparatie en injectie. Zij hebben voor elke toepassing een geschikt product, ook voor verwerking bij kritische temperaturen.”

Opleverdatum: juni 2009.

Grouttech

Postbus 57
8070 AB Nunspeet
0341 25 17 34
0341 25 46 14
info@grouttech.nl
www.grouttech.nl

Grouttech gevestigd in Nunspeet (Nederland) en Aalst (België) is opgericht in 1978, biedt voor de woningbouw, woningbouwrenovatie, betonreparatie, weg- en waterbouw en de utiliteitsbouw een volledig productenpakket.
De producten die door Grouttech in haar assortiment zijn opgenomen, worden allen door internationaal toonaangevende, gecertificeerde en gespecialiseerde bedrijven geproduceerd, zoals:

Krimparme mortels, betonreparatiesystemen, kelderafdichtsysteem en injectiehulpstoffen

Injectieharssytemen, waterdichtingssytemen, en oppervlakte afdichtsystemen

Kunststof vloersystemen

Betonspuitmortels


Diverse materialen van Grouttech zijn voorzien van een Komo-certificaat, ATG keuring, basiskeuring of ZTV-Riss certificaat.
De specialistische kennis in combinatie met gespecialiseerde en gecertificeerde producten zorgen voor een optimale cohesie van kennis en kwaliteit.

website ontwerp en bouw: Haka Prins