VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Versterken van een slip gist silo. Eigenaar RWZI te Zaandam

Dit project betrof het versterken van een slip gist silo. Eigenaar RWZI te Zaandam.
Doordat de overloop beveiliging niet functioneerde, is de betonschil door te veel druk in de Silo als het ware uit elkaar gedrukt. Na onderzoek bleek dat indien de betonschil aan de binnenzijde versterkt zou worden, deze kon worden gehandhaafd. Indien er een nieuw beveiliging systeem aangebracht zou worden, kon de Slipgist tank opnieuw in gebruik worden genomen.
Om dit te realiseren zijn alle scheuren constructief geïnjecteerd met S&P Resin 50, de grote schades gerepareerd met een cement gebonden reparatiemortel, de gehele binnenzijde in twee lagen bekleed met de S&P C-Sheet 240 (300 gr/m2) koolstof wapenings doek.
Ter bescherming van de versterking is nadien een systeem aangebracht welke bestand zou zijn tegen de chemische belasting welke veroorzaakt wordt door het aanwezige slip.

SP Reinforcement

sp-reinforcement.nl

S&P is één van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. Onze FRP – koolstoflamellen/ Sheets bieden oplossingen voor de externe-versterking van de constructieve (bouw)elementen van beton, hout en staal.

Kern activiteiten/Engineering
De S & P FRP (Fibre Reinforcement Polymer) systemen zijn vervaardigd van diverse soorten vezels (polyester, glas, aramide, koolstof, basalt) en afhankelijk van het schade beeld/mechanisme wordt de juiste keuze van product gekozen, Wij produceren en leveren:

Gebitumineerde, Glasvezel- en carbon vezel asfaltwapening, S&P Glasphalt G en S&P Carbophalt G

Geprefabriceerde laminaten middels Pull-trusion methode. S&P Koolstoflamel.

Unidirectionele en bi-directionele vezel Sheets voor handmatige lamineren

Een externe carbon wapening S&P ARMO systeem in combinatie met spuitmortel.

Glasvezelwapening grid t.b.v. krimp compensering van beton

Glas- en carbonvezel staven

Advies en ondersteuning


Voor constructeurs zijn er ontwerp programma's (Lamella en Colonna en ARMO software) verkrijgbaar in overeenstemming met verschillende nationale normen (ACI, BS, DIN, Eurocode, CUR-aanbeveling 91 enz.). Deze software is van onze website te downloaden. Wij bieden technische bijstand aan FRP designers en applicators.

website ontwerp en bouw: Haka Prins