VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Versterken van de onderzijde begane grondvloer

Dit project betrof het versterken aan de onderzijde van de begane grond vloer van Albert Heijn in Hilversum. Deze werkzaamheden werden vanuit de onderliggende parkeergarage uitgevoerd. De onderzijde moest versterkt worden omdat de huidige vloerbelasting waarop deze berekend werd niet meer voldeed aan de nieuwe belasting die erop zou gaan komen.

Het Armo systeem van S&P is hiervoor toegepast. Dit betreft een nieuwe spuitmortel Armo-crete met daartussen een koolstof wapeningsnet Armo-mesh. Toegepast 110 ton spuitmortel Armo crete en 3500 m2 Armo mesh L500.

SP Reinforcement

sp-reinforcement.nl

S&P is één van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. Onze FRP – koolstoflamellen/ Sheets bieden oplossingen voor de externe-versterking van de constructieve (bouw)elementen van beton, hout en staal.

Kern activiteiten/Engineering
De S & P FRP (Fibre Reinforcement Polymer) systemen zijn vervaardigd van diverse soorten vezels (polyester, glas, aramide, koolstof, basalt) en afhankelijk van het schade beeld/mechanisme wordt de juiste keuze van product gekozen, Wij produceren en leveren:

Gebitumineerde, Glasvezel- en carbon vezel asfaltwapening, S&P Glasphalt G en S&P Carbophalt G

Geprefabriceerde laminaten middels Pull-trusion methode. S&P Koolstoflamel.

Unidirectionele en bi-directionele vezel Sheets voor handmatige lamineren

Een externe carbon wapening S&P ARMO systeem in combinatie met spuitmortel.

Glasvezelwapening grid t.b.v. krimp compensering van beton

Glas- en carbonvezel staven

Advies en ondersteuning


Voor constructeurs zijn er ontwerp programma's (Lamella en Colonna en ARMO software) verkrijgbaar in overeenstemming met verschillende nationale normen (ACI, BS, DIN, Eurocode, CUR-aanbeveling 91 enz.). Deze software is van onze website te downloaden. Wij bieden technische bijstand aan FRP designers en applicators.

website ontwerp en bouw: Haka Prins