VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Het versterken van een grot constructie

In dit project van SP Reinforcement was de opdracht een grot van de Heilige land Stichting te voorzien van een esthetisch maar ook waterdichte dak schil. De uitstraling van de oude grot moest behouden blijven.

Vanwege een ongezonde ondergrond was het onmogelijk een hechtende constructie op de oude dak schil te plaatsen. Bovendien was de eis gesteld dat de nieuw dakconstructie waterdicht moest zijn. Maar ook esthetisch bezien de kleur van de vroeger ontworpen grot moest verkrijgen. En tot slot uiteraard de vormen van een grot zichtbaar bleven.

SP Reinforcement heeft een ontwerp gemaakt die aan deze eisen voldeed. Er is een waterdicht membraan over de oude constructie aangebracht. Daarop zijn bepaalde vormen geplaatst, waarop over het gehele oppervlak een sandwich constructie met twee carbon wapeningsnetten erin zijn geplaatst. De toegepaste mortels en wapeningsnetten komen uit het S&P Armo Systeem.
Door gebruik te maken van de constructieve versterkingsmethode van S&P Armo mesh en mortel, zijn de beton-, metselwerk staat er een prima grot constructie .

SP Reinforcement

sp-reinforcement.nl

S&P is één van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. Onze FRP – koolstoflamellen/ Sheets bieden oplossingen voor de externe-versterking van de constructieve (bouw)elementen van beton, hout en staal.

Kern activiteiten/Engineering
De S & P FRP (Fibre Reinforcement Polymer) systemen zijn vervaardigd van diverse soorten vezels (polyester, glas, aramide, koolstof, basalt) en afhankelijk van het schade beeld/mechanisme wordt de juiste keuze van product gekozen, Wij produceren en leveren:

Gebitumineerde, Glasvezel- en carbon vezel asfaltwapening, S&P Glasphalt G en S&P Carbophalt G

Geprefabriceerde laminaten middels Pull-trusion methode. S&P Koolstoflamel.

Unidirectionele en bi-directionele vezel Sheets voor handmatige lamineren

Een externe carbon wapening S&P ARMO systeem in combinatie met spuitmortel.

Glasvezelwapening grid t.b.v. krimp compensering van beton

Glas- en carbonvezel staven

Advies en ondersteuning


Voor constructeurs zijn er ontwerp programma's (Lamella en Colonna en ARMO software) verkrijgbaar in overeenstemming met verschillende nationale normen (ACI, BS, DIN, Eurocode, CUR-aanbeveling 91 enz.). Deze software is van onze website te downloaden. Wij bieden technische bijstand aan FRP designers en applicators.

website ontwerp en bouw: Haka Prins