VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Opdracht
Het versterken van een balk constructie en een verdiepingsvloer voor het maken van een grote vide dan wel sparing in de bestaande vloer.

Toepassing
Voor het vloeroppervlak is externe lijmwapening toegepast in de vorm oppervlakte verlijmde koolstof lamellen type S&P 150/2000 afmeting 80x1,4 mm en 100x1,4mm.

Om doorbuiging van de balk en verdiepingsvloer te voorkomen is de balk versterkt. Dit werd gerealiseerd door een extra dwarskracht toe te passen door aan de onderzijde koolstoflamellen aan te brengen. Aan beide einden van de balk zijn er rondom S&P C-Sheets toegepast S&P C-Sheet 240 (300 gr/m2)

Er zijn door de vloer boorgaten gemaakt waar de C-Sheets doorheen geplaatst konden worden. De geboorde gaten zijn nadien weer volgestort met een betonmortel.

SP Reinforcement

sp-reinforcement.nl

S&P is één van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van materialen voor de versterking en herstel van beton- en asfalt constructies. Onze FRP – koolstoflamellen/ Sheets bieden oplossingen voor de externe-versterking van de constructieve (bouw)elementen van beton, hout en staal.

Kern activiteiten/Engineering
De S & P FRP (Fibre Reinforcement Polymer) systemen zijn vervaardigd van diverse soorten vezels (polyester, glas, aramide, koolstof, basalt) en afhankelijk van het schade beeld/mechanisme wordt de juiste keuze van product gekozen, Wij produceren en leveren:

Gebitumineerde, Glasvezel- en carbon vezel asfaltwapening, S&P Glasphalt G en S&P Carbophalt G

Geprefabriceerde laminaten middels Pull-trusion methode. S&P Koolstoflamel.

Unidirectionele en bi-directionele vezel Sheets voor handmatige lamineren

Een externe carbon wapening S&P ARMO systeem in combinatie met spuitmortel.

Glasvezelwapening grid t.b.v. krimp compensering van beton

Glas- en carbonvezel staven

Advies en ondersteuning


Voor constructeurs zijn er ontwerp programma's (Lamella en Colonna en ARMO software) verkrijgbaar in overeenstemming met verschillende nationale normen (ACI, BS, DIN, Eurocode, CUR-aanbeveling 91 enz.). Deze software is van onze website te downloaden. Wij bieden technische bijstand aan FRP designers en applicators.

website ontwerp en bouw: Haka Prins