VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

De nieuwe Botlekbrug: Hefbrug van wereldformaat

De Botlekbrug in Rotterdam is onderdeel van een druk knooppunt van spoor-, weg- en vaarverkeer. De huidige Botlekbrug is een knelpunt voor vrachtverkeer en scheepvaartverkeer, omdat hij te smal en te laag is en vaak open moet voor de scheepvaart.

De nieuwe Botlekbrug wordt aanzienlijk groter dan de huidige. De brug wordt breder, zodat het scheepvaartverkeer van beide kanten tegelijk onder de brug door kan varen. Bovendien wordt hij hoger, waardoor de brug minder vaak open hoeft. De nieuwe Botlekbrug wordt zelfs de grootste hefbrug van Europa. Net als in de huidige situatie zal het vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen over de nieuwe brug rijden, en niet door de Botlektunnel. Dit heeft te maken met de veiligheid van het overige verkeer.

De werkzaamheden aan de brug zijn eind 2011 gestart. In 2012 is de productie en bouw van de beide stalen hefbruggen gestart. In 2013 is er begonnen met het bouwen, doormiddel van glijbekisting techniek van de betonnen heftorens en In september van 2014 zijn de beide stalen hefbruggen, die elk de afmetingen hebben van een voetbalveld − gemonteerd. Het werk duurt tot begin 2015.

De complete betonnen heftorens met een totale oppervlak van ca. 10.000 m2 worden doormiddel van glijbekisting gemaakt en direct voorzien van de hiervoor bestemde speciale coating van MC-Bouwchemie, de MC-Schutzüberzug 702. Deze gecertificeerde “EN 1504 deel 2” coating wordt op de gewenste kleur op het verse draagkrachtige beton in twee lagen aangebracht. Doordat de coating zeer snel kan worden aangebracht fungeert hij tevens als curring, waarmee wordt voorkomen dat het beton te snel droogt. Tussen de twee lagen MC-Schutzüberzug 702 zit een zeer korte overlagingstijd van 2 uur, hierdoor kan het systeem direct onder de glijbekisting worden aangebracht zonder oponthoud.

De twee stalen hefbruggen van elk 5.000 ton! Worden doormiddel van 4 contragewichten van ieder 2.500 ton razendsnel tot een hoogte opgetrokken van 31 meter. Deze 4 contragewichten met een totale oppervlakte van ca. 6.500 m2 zijn in 2014 ter plaatse gestort met het zeer zware Magnetiet beton. Na het ontkisten is hier ook het coatingsysteem MC-Schutzüberzug 702 op aan gebracht.

Door het aanbrengen van het coatingsysteem MC-Schutzüberzug 702 op het beton van de complete pijlers en contragewichten is er een zeer mooie (één gehele) en blijvende kleurstelling aangebracht welke voor vele jaren ook een beschermende functie geeft tegen o.a. agressieve atmosfeerbelastingen.

MC-Bouwchemie B.V.

Het Eek 9b
4000 HE Tiel
0344 63 37 00
0344 63 34 10
info@mc-bouwchemie.com
www.mc-bouwchemie.com

MC-Bauchemie is sedert 1961 uw partner in de bouwwereld. Vanuit het hoofdkantoor te Bottrop (D) is een wereldwijde dekking met uitzondering van Noord-Amerika voorhanden.
In Nederland (Tiel) is de naam MC-Bouwchemie en sinds 1985 actief in de markt. MC-Bouwchemie is met name actief op het gebied van ontwikkeling, productie, advies en verkoop van speciale producten en chemicaliën voor de bouw en heeft zich geconcentreerd op het verduurzamen, repareren, beschermen en afdichten van beton.

Produceren en leveren van betonhulpstoffen die de verwerkbaarheid en de technische eigenschappen van o.a. beton verbeteren.

Het ontwikkelen en produceren van betonreparatiematerialen voor de industrie, hoogbouw en bouwwerken voor de infrastructuur, welke o.a. het gehele jaar gebruikt kunnen worden.

Het beschermen van betonconstructies middels oppervlaktebescherming systemen met o.a. coatings, reactiekunststoffen en cementpolymeermengsels.
Deze laatste productgroep is een speciale ontwikkeling die o.a. ten doel heeft een te geringe dekking van beton op een eenvoudige zekere wijze te corrigeren. Hierin heeft MC-Bouwchemie diversen producten voor verschillende toepassingen, zoals de Zentrifix F92 (polymeercementmengsel). Deze biedt met een laagdikte van 2 mm. rekenkundig een gelijke betonbescherming als ca. 72 cm beton! Als extra zekerheid hebben deze producten ook scheur overbruggende eigenschappen.

Speciale systemen voor o.a. reparatie, bescherming en antistatisch maken van industrievloeren, galerijen, balkons, trappen enz. geschikt voor bijvoorbeeld een vochtige ondergrond/ omstandigheden, zeer hoge chemische- of mechanische belastingen, snelle belastingen en/of aanbrengen bij koude temperaturen.

Injectie materialen en technieken met ruim 50 jaar ervaring die reeds vele bouwwerken zoals tunnels en kelders hebben afgedicht.

Minerale mortels voor alle toepassingen, zoals kleine, grote en volvlakkige reparaties in diversen dikte en sterkteklassen , uitvlakken/ poetsen in kleur, brandbescherming enz.

Speciale voegvulmaterialen voor o.a. chemisch belaste dilataties.

Slijtvaste snel belastbare kunststof slijtlagen op zowel beton en asfalt.


De producten van MC-Bouwchemie voldoen o.a. aan de nieuwste Europese eisen en REACh

Ons moto:
Luisteren en kijken naar wat er gevraagd wordt en gezamenlijk tot een passende oplossing en/of systeem komen.

website ontwerp en bouw: Haka Prins