VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

De Vries Makkum: scheepswerf met een solide basis

Koninklijke De Vries scheepsbouw bouwt zeegaande motorjachten onder de merknaam Feedship. Met de bouw van deze jachten heeft De Vries zich een goede naam verworven in de wereld van de (plezier-)zeevaart. In Makkum is een hal met een droogdok van ruim 120 meter lengte continu in gebruik om de vele opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn. Om succesvol en verantwoord te kunnen blijven werken, is het van groot belang dat dit dok in een optimale conditie is en blijft.
Een te lage betondekking en een ruw oppervlak van de vloer maakte reiniging op een bepaald moment lastig. Bovendien ontstond het gevaar dat vervuiling naar het oppervlaktewater zou optreden. In samenwerking met Tebecon zette BASF het beproefde betonreparatiesysteem MasterEmaco T 450 in. Dit beproefde systeem is bij uitstek geschikt voor het aanbrengen van een mechanisch zwaar belastbare en cementgebonden vloerafwerking die hogere karakteristieken heeft dan een betonvloer. Het vergroten van de dekking op de wapening is van cruciaal belang en tevens dient goede hechting te worden verkregen op de voor-behandelde ondergrond. Hiermee kan de levensduur van de betonnen vloer worden verlengd.
Nadat aangetaste betondelen waren verwijderd, is de vloer voldoende opgeruwd door stofvrij stralen. Op een aanbrandlaag van T 450 in slurry-consitentie is de 15-20 millimeter deklaag van MasterEmaco T 450 aangebracht en voldoende verdicht en beschermd tegen uitdrogingskrimp. Het resultaat: een constructieve en slijtvaste vloer die de ware belastingen weer vele zeegaande jachten lang moeiteloos kan trotseren.
MasterEmaco T 450 heeft vele voordelen voor de klant:
- Zeer goede verpompbare mortel
- Sulfaatbestendig
- Uitstekende weerstand tegen carbonatie
- Vloeistofdicht waardoor hoge weerstand tegen chloride- indringing
- Hoge mechanische sterkte
- Krimpreducerend
- Snelle uitharding en belastbaar
- Voldoet aan EN 1504-3TN
Tijdens de renovatiewerkzaamheden werd ongeveer 100 ton MasterEmaco T 450 ingezet op een vloeroppervlak van 2400 vierkante meter.

Master Builders Solutions van BASF
Onder de noemer Master Builders Solutions wordt alle expertise van BASF samengebracht om chemische productoplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van gebouwen te creëren. Wij combineren de meest geschikte producten uit ons assortiment om aan uw specifieke eisen te beantwoorden. Voortdurende innovatie speelt hierbij een cruciale rol. Het uitgebreide productassortiment van Master Builders Solutions omvat onder meer hulpstoffen voor beton, waterdicht maken van constructies, voegafdichtingen, repareren en beschermen van beton en hoogwaardige vloersystemen.

Master Builders Solutions

Postbus 132
4900 AC Oosterhout (Noord Brabant)
0031 162 47 66 60
0031 162 42 96 94
basf-cc-nl@basf.com
http://www.basf-cc.nl/NL/PRODUCTEN/Pages/default.aspx

BASF Nederland B.V., Construction Chemicals voert een compleet programma van producten voor bouw en afbouw.
Wij behoren tot de internationale divisie Construction Chemicals. Deze is onderverdeeld in de business lines Admixture Systems, Building Systems en Performance Flooring.

Admixture Systems is marktleider van hulpstoffen voor beton en mortel. Door voortdurende innovatie kunnen wij de betonindustrie hoogwaardige producten aanbieden, die economische voordelen opleveren.

Het onderdeel Building Systems richt zich op tegellijmen, voegmiddelen en kitten, betonreparatiesystemen en injectiematerialen, zoals PCI Nanolight,Tegellijm Flex, Bicollit, Emaco, Nanocrete, Masterseal en Periplan. Kenmerkend zijn de gerenommeerde merken, een breed assortiment, korte levertijden en vakkundige advisering.

Tot Performance Flooring behoort een breed gamma aan vloersystemen, zoals de meerkleurige mortelvloeren, siergrindvloeren, decoratieve strooivloeren en slijtlagen, spuitfolie, alsmede industriële kunststof- en cementgebonden vloersystemen

Ons bedrijf is ISO 9001- en 14001-gecertificeerd.

Wij zijn een onderdeel van BASF, wereldleider in de chemie: The Chemical Company.
BASF Nederland B.V., Construction Chemicals ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om voor zijn afnemers marktkansen te creëren. Hij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst.
Met ca. 95.000 medewerkers wordt jaarlijks een omzet van meer dan 58 miljard gerealiseerd.

website ontwerp en bouw: Haka Prins