VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

EMO Terminal: zwaargewichten hand-in-hand

EMO is de grootste terminal voor kolen en ijzererts in Europa. Aan de bestaande aanlegsteiger in de Rotterdamse Mississippihaven worden schepen ontvangen met een diepgang tot 23 meter en jaarlijks worden ongeveer 20 miljoen ton kolen overgeslagen en 13 miljoen ton ijzererts. In een dergelijke zwaar belaste omgeving treedt vanzelfsprekend veel betonschade op. Onder andere door chloriden (zouten uit het zeewater) en de optredende mechanische belastingen. Mede dankzij BASF kan de aanlegsteiger de zware belastingen weer jarenlang moeiteloos verwerken.
Betonreparatie in een havengebied als Rotterdam is een gecompliceerd proces. Immers, de werking van eb en vloed functioneert als een meedogenloze ‘wekker’, die de vakmensen én de gebruikte betonreparatiesystemen voortdurend onder druk zet. Die omstandigheden vragen om het toepassen van een snel hardende mortel die goed verspuitbaar is. BASF zette – in opdracht van Haven bedrijf Rotterdam en in samenwerking met Rowij Oosterhout en Hegeman Bouwchemie een zwaargewicht in: MasterEmaco S5400 (Nanocrete R4).
Na de noodzakelijke ondergrondvoorbehandeling – het realiseren van een hechtsterke ondergrond - kan deze reparatiemortel in grote laagdiktes worden aangebracht. De mortel is volledig gecertificeerd conform EN 1504-3 voor constructieve reparaties en voldoet ruimschoots aan alle duurzaamheidstesten die hierin worden gesteld. Hierdoor ontstaan reparatieplaatsen die voldoende vorst-dooibestendig zijn en grote weerstand bieden tegen indringing van chlorides, dankzij een zeer hoge vloeistofdichtheid. De mortel is in hoge laagdiktes aan te brengen met goede hechting en minimale krimp.
De voordelen van MasterEmaco S5400 (Nanocrete R4) zijn legio:
- Zeer goede verspuitbare mortel
- Goede hechting indien ‘boven het hoofd’ toegepast
- Hoge mechanische sterkte
- Krimp reducerend
- Snelle uitharding en belastbaar
- Hoge weerstand tegen vorst/dooibelasting
- Aan te brengen in grote laagdikte
- Voldoet volledig aan alle eisen van EN 1504-3 norm

Tijdens de reparatie aan de EMO Terminal werd ongeveer 400 ton MasterEmaco S 480 verwerkt.

Master Builders Solutions van BASF
Onder de noemer Master Builders Solutions wordt alle expertise van BASF samengebracht om chemische productoplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van gebouwen te creëren. Wij combineren de meest geschikte producten uit ons assortiment om aan uw specifieke eisen te beantwoorden. Voortdurende innovatie speelt hierbij een cruciale rol. Het uitgebreide productassortiment van Master Builders Solutions omvat onder meer hulpstoffen voor beton, waterdicht maken van constructies, voegafdichtingen, repareren en beschermen van beton en hoogwaardige vloersystemen.

Master Builders Solutions

Postbus 132
4900 AC Oosterhout (Noord Brabant)
0031 162 47 66 60
0031 162 42 96 94
basf-cc-nl@basf.com
http://www.basf-cc.nl/NL/PRODUCTEN/Pages/default.aspx

BASF Nederland B.V., Construction Chemicals voert een compleet programma van producten voor bouw en afbouw.
Wij behoren tot de internationale divisie Construction Chemicals. Deze is onderverdeeld in de business lines Admixture Systems, Building Systems en Performance Flooring.

Admixture Systems is marktleider van hulpstoffen voor beton en mortel. Door voortdurende innovatie kunnen wij de betonindustrie hoogwaardige producten aanbieden, die economische voordelen opleveren.

Het onderdeel Building Systems richt zich op tegellijmen, voegmiddelen en kitten, betonreparatiesystemen en injectiematerialen, zoals PCI Nanolight,Tegellijm Flex, Bicollit, Emaco, Nanocrete, Masterseal en Periplan. Kenmerkend zijn de gerenommeerde merken, een breed assortiment, korte levertijden en vakkundige advisering.

Tot Performance Flooring behoort een breed gamma aan vloersystemen, zoals de meerkleurige mortelvloeren, siergrindvloeren, decoratieve strooivloeren en slijtlagen, spuitfolie, alsmede industriële kunststof- en cementgebonden vloersystemen

Ons bedrijf is ISO 9001- en 14001-gecertificeerd.

Wij zijn een onderdeel van BASF, wereldleider in de chemie: The Chemical Company.
BASF Nederland B.V., Construction Chemicals ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om voor zijn afnemers marktkansen te creëren. Hij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst.
Met ca. 95.000 medewerkers wordt jaarlijks een omzet van meer dan 58 miljard gerealiseerd.

website ontwerp en bouw: Haka Prins