VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

De Coentunnel is weer als nieuw

De Coentunnel houdt de gemoederen al sinds de ingebruikname in 1966 elke dag bezig. Dit cruciale onderdeel van de Ringweg A10 rondom Amsterdam is zowel een zegen voor het autoverkeer als een dagelijks terugkerend decor van oponthoud. Hoe het ook zij, dit staaltje hoogwaardige tunnelbouw heeft onderhoud nodig. En BASF levert hieraan een belangrijke bijdrage.
De Coentunnel – vernoemd naar de kolonisator Jan Pieterszoon Coen (1587-1629) - is 1283 meter lang, waarvan 587 meter overdekt, en het overige deel een open tunnelbak. De tunnel verbindt de Zaanstreek met Amsterdam-West. Het laagste deel van de tunnel bevindt zich op een diepte van 22 meter. Voor de renovatie en reparatie van de betonnen wanden zocht men een duurzame en economische oplossing. voor de reparatie/renovatie van de betonnen wanden. Die werd gevonden in het BASF MasterMaco betonreparatiesysteem, bestaande uit de componenten MasterEmaco N 5100 FC, MasterEmaco S 5400 en MasterEmaco P 5000 AP. BASF biedt met het MasterEmaco assortiment de beste reparatiemortels met uitzonderlijke eigenschappen; een kosteneffectieve en duurzame oplossing aan voor alle reparatieproblemen.
Aannemers Coentunnel Company en Rowij Bouwchemie BV realiseerden een overlaging met MasterEmaco N 5100 FC van 6 millimeter, die overeenkomt met een laagdikte van 25 - 40 millimeter beton; een significante besparing op materiaal. Het complete MasterMaco betonreparatiesysteem biedt tal van voordelen voor de klant. Wij zetten ze graag voor u op een rij:
- Volledige gecertificeerd systeem volgens EN 1504-3
- Uitstekende egaliserende eigenschappen
- Geformuleerd met nieuwe nanotechnologie om krimp- en scheurvorming te vermijden
- Eenvoudig aan te brengen met een truweel of spuitapparatuur
- Snel hardend, goede sterkteontwikkeling.
In het Coentunnel-project werden de volgende applicaties ingezet:
- 370 ton MasterEmaco N 5100 FC
- 100 ton MasterEmaco S 5400
- 5 ton MasterEmaco P 5000 AP.

Master Builders Solutions van BASF
Onder de noemer Master Builders Solutions wordt alle expertise van BASF samengebracht om chemische productoplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van gebouwen te creëren. Wij combineren de meest geschikte producten uit ons assortiment om aan uw specifieke eisen te beantwoorden. Voortdurende innovatie speelt hierbij een cruciale rol. Het uitgebreide productassortiment van Master Builders Solutions omvat onder meer hulpstoffen voor beton, waterdicht maken van constructies, voegafdichtingen, repareren en beschermen van beton en hoogwaardige vloersystemen.

Master Builders Solutions

Postbus 132
4900 AC Oosterhout (Noord Brabant)
0031 162 47 66 60
0031 162 42 96 94
basf-cc-nl@basf.com
http://www.basf-cc.nl/NL/PRODUCTEN/Pages/default.aspx

BASF Nederland B.V., Construction Chemicals voert een compleet programma van producten voor bouw en afbouw.
Wij behoren tot de internationale divisie Construction Chemicals. Deze is onderverdeeld in de business lines Admixture Systems, Building Systems en Performance Flooring.

Admixture Systems is marktleider van hulpstoffen voor beton en mortel. Door voortdurende innovatie kunnen wij de betonindustrie hoogwaardige producten aanbieden, die economische voordelen opleveren.

Het onderdeel Building Systems richt zich op tegellijmen, voegmiddelen en kitten, betonreparatiesystemen en injectiematerialen, zoals PCI Nanolight,Tegellijm Flex, Bicollit, Emaco, Nanocrete, Masterseal en Periplan. Kenmerkend zijn de gerenommeerde merken, een breed assortiment, korte levertijden en vakkundige advisering.

Tot Performance Flooring behoort een breed gamma aan vloersystemen, zoals de meerkleurige mortelvloeren, siergrindvloeren, decoratieve strooivloeren en slijtlagen, spuitfolie, alsmede industriële kunststof- en cementgebonden vloersystemen

Ons bedrijf is ISO 9001- en 14001-gecertificeerd.

Wij zijn een onderdeel van BASF, wereldleider in de chemie: The Chemical Company.
BASF Nederland B.V., Construction Chemicals ontwikkelt nieuwe technologieën en gebruikt deze om voor zijn afnemers marktkansen te creëren. Hij combineert economisch succes met milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere toekomst.
Met ca. 95.000 medewerkers wordt jaarlijks een omzet van meer dan 58 miljard gerealiseerd.

website ontwerp en bouw: Haka Prins