VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Cugla draagt bij aan de toekomstvaste bereikbaarheid van de containerterminals op de Rotterdamse Maasvlakte 2

De bedrijvigheid op de Rotterdamse Maasvlakte 2 neemt toe, evenals de verkeersstromen. Voor een toekomstvaste bereikbaarheid van de containerterminals aan de Amaliahaven wordt het gloednieuwe viaduct ‘Prinses Amaliaviaduct’ gebouwd. Het Havenbedrijf Rotterdam vervangt hiermee de gelijkvloerse kruising door een ongelijkvloerse kruising. Daarnaast wordt voor een goede doorstroming van het verkeer de primaire ontsluitingsweg ‘Maasvlakteweg’ vanaf het Maximaviaduct over circa vijf kilometer verdubbeld naar wat voorheen 2x1 rijstroken was naar 2x2 rijstroken.

Voor de bouw van dit nieuwe viaduct levert Cugla Cuglaton Tikso K70 om de 1600 prefab geluidsschermen te onderpompen. Deze opdracht is uitgevoerd door aannemings- en verhuurbedrijf Slob Noordeloos bv. Cuglaton Tikso K70 heeft een uitstekende verpompbaarheid, stabiliteit en hechtkracht en is door de thixotrope eigenschappen geschikt voor het monteren van de prefab geluidsschermen. Naast de Cuglaton Tikso K70 heeft Cugla de gietmortel Cuglaton Skid geleverd die als een goed vloeibare mortel moeiteloos door eigen gewichtsdruk alle holten en ruimten vult. Deze unieke gietmortel wordt in dit project gebruikt voor het aangieten van laagdikten van 40 tot 200 millimeter zodat de prefab geluidsschermen volledig gedragen en ondersteund zijn.

Cugla B.V.

Postbus 3477
4800 DL Breda
076 541 06 00
076 542 10 58
info@cugla.nl
www.cugla.nl

Cugla oplossingen die er toe doen

Cugla is dé specialist in cementgebonden speciaalmortels en hulpstoffen voor beton. Al meer dan 40 jaar verstevigt Cugla de ruggengraat van de bouwwereld. Elke dag vertrouwen de betonmortelindustrie, de betonproductenindustrie en aannemers in de bouw op onze producten en profiteren ze van de technische knowhow en innovatiekracht van onze specialisten.

In ons hypermoderne laboratorium werken hoogopgeleide medewerkers met geavanceerde apparatuur voortdurend aan de ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van maatproducten die bijdragen aan duurzame betonconstructies. Onze producten ondergaan daarbij de strengste controles: alle Cugla-producten zijn dan ook CE- en/of KOMO-gecertificeerd. De hulpstoffen voor beton en de cementgebonden speciaalmortels worden op eigen productielocaties in Breda geproduceerd met state-of-the-art productiefaciliteiten. Ook onze ultramoderne productieprocessen zijn gecertificeerd.

Onze mortels:
- Cuglaton Krimparme mortels
- Cuglaton Cold
- Cuglaton Staalvezelmortels
- Cuglacrete Betonreparatiemortels

website ontwerp en bouw: Haka Prins