VLB branche homepage VLB branche organisatie VLB branche producten VLB branche projecten VLB branche fac VLB branche contact

Overzicht projecten

Renovatie van een luchtwasser

Bij één van de grootste recyclebedrijven van Europa, heeft Totech Totaal Techniek een luchtwasser volledig gerenoveerd. In zo’n luchtwasser wordt lucht ‘gewassen’ van schadelijke stoffen die vrijkomen bij het recycle-proces. Hierdoor wordt de uitstoot van, in dit geval, nitraten en ammonium teruggedrongen.

Door de vrijgekomen dampen en het spuiwater bij het recycleproces was de betonnen bak zodanig aangetast waardoor de wapening op diverse plaatsen vrij lag en het cementsteen op grote schaal geheel verdwenen was, met als gevolg een zeer grove oppervlaktestructuur. Hierdoor moest de bak eerst uitgerepareerd worden, voordat deze met een beschermende coating behandeld kon worden.

Ten eerste is de gehele luchtwasser gereinigd en gestraald. Daarna is een regelwerk geplaatst waardoor de gehele bak van ruim 37 meter lang, nadat het spuitbeton is aangebracht, netjes afgewerkt kon worden. Met vijf betonreparateurs is er continu gewerkt om het beton te mengen, aan te brengen en vlak te maken.

In totaal is er circa 260 m2 betonwand door middel van spuitbeton hersteld en is er ruim 10 ton Sika® MonoTop®-412 N verwerkt. De luchtwasser zal na het betonherstel nog volledig gecoat worden met Tech-coatlining®, een door Totech zelf ontwikkelde coating die toepasbaar is in agressieve milieus. Deze coating hecht uitstekend op een minerale ondergrond zoals die verkregen wordt met de Sika® MonoTop®-412 N. Het resultaat is een luchtwasser die weer voor jaren gebruikt kan worden.

Betrokken partijen:
Aannemer: Totech Totaal Techniek B.V. te Heesch
Head Target Market Refurbishment & Waterproofing: Luc Cousin

Sika Nederland B.V.

Postbus 40390
3504 AD Utrecht
030 241 01 20
030 241 44 8
info@nl.sika.com
www.sika.nl

Sika Nederland B.V. is gevestigd in Utrecht en Deventer en onlangs gefuseerd met Descol en is de dochter van het internationale Sika-concern. De hoofdvestiging bevindt zich in Zwitserland met wereldwijd in tientallen landen eigen vestigingen en productie van materialen.
Sika Nederland B.V. opereert met een team van130 medewerkers. De nieuwe locatie in Deventer is gespecialiseerd in sportvloeren van het merk Pulastic.
Sika is zeer actief op de Nederlandse markt met:

Kunststof vloerafwerkingen: Sikafloor® vloersystemen zijn breed inzetbaar; van galerijen, balkons, industrievloeren tot parkeergaragevloeren, comfortvloeren en vloerafwerkingen voor cleanrooms. Sika begeleidt de vloerenprojecten vanaf de opname- en adviesfase tot aan het leveren en uitvoeren van het werk. Sikafloor® EpoCem® biedt voor deze vloeren een vochtscherm en/of osmosestop voor een duurzaam resultaat.

Kitten/voegafdichtingen: Voor het opvullen van dilataties en het afdichten van voegen en sparingen in de constructie voldoen de kitten van Sika aan de hoogste eisen van elasticiteit, duurzaamheid, UV-bestendigheid, overschilderbaarheid en indien nodig chemicalien bestendigheid. Bij Sika vindt u ruime kennis en ervaring op het gebied van elastische afdichtingen en lijmen.

Betonreparatie en -bescherming: KOMO-gecertificeerde PCC-mortels (Sika® MonoTop) en oplosmiddelvrije coatings verzorgen, beschermen en verfraaien beton.

Staalcoating: Sika levert u systemen die aan de nieuwste keuringseisen van RWS voldoen.

Van kelderafdichtingen tot structurele versterking met SikaCarboDur® en hulpstoffen voor beton... Sika biedt kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor uw projecten

Distributie: Bij de professionele handel treft u de bijzondere Sika producten aan!

Samen bouwen......met Sika!

website ontwerp en bouw: Haka Prins